//

Народний депутат: політики поводяться так ніби Бога нема

Приймаючи участь у вчорашній презентації авдіо книги Блаженнішого кардинала Любомира (Гузара), народний депутат України Леся ОРОБЕЦЬ зізналася, що до жодної розмови у житті так не готувалася. До формулювання питань залучили і блогосферу, і соціальні медіа. Найкращі питання увійшли до книги. Книга виправдовує свою назву - суспільство ставить блаженнішому питання про владу і отримує часто неочікувано гострі відповіді.

 

Чи можуть бути політики гіршими від власного народу ? Так, можуть. Чи можуть бути богоугодними повстання проти влади? Так, можуть. Причому блаженніший чітко розставляє відповідальність, не знімаючи її ні з кого. Влада у розумінні блаженнішого – служіння. І мало хто пам’ятає, що «міністр» – від англійського слова, яке означає «служіння».


Як інакше, крім як відповідальністю перед Богом, можна примусити політика служити своїй державі? Особливо, якщо змалку його вчили, що Бога нема.


Від Бога не можна відкупитися ні хабарями, ні навіть хорошими зв’язками в Адміністрації Президента.
Політики поводяться так, ніби Бога немає, ось і маємо такий результат.

 

У нас є погана традиція: шануємо мудрість людини, коли її вже з нами немає. А зараз маємо унікальну можливість не тільки повчитися мудрості, а й обмінятисся думками з людиною, яка має моральний авторитет і право радити.

 

 

«Найбільше моє потрясіння, - казала Леся Оробець, - ми почали з питання, чому в суспільстві вважається, що політика – це брудна справа. І коли я почула відповідь, зрозуміла, що запис триває, а я мовчу.


«Політика - це є шаноблива і достойна справа, мистецтво вести свій народ для його блага», - відповів блаженніший. І тільки окремі політики паплюжать її негідними вчинками. 

 

Джерело: http://bilozerska.livejournal.com