//

Найвищий Суд Бразилії за легалізацію абортів

 Найвищий Суд Бразилії вчора легалізував закон про дозвіл на аборт у випадку плоду з дефектом мозку. 8 з 10 суддів було за, а 2 судді польського походження Рікардо Левандовскі та Цезар Пелюсо проголосували проти.

 


11 і 12 квітня молодь зорганізувала молитовне чування в наміренні за оборону ненародженого життя, участь у якому взяли всі пролайф активістські групи країни, які об’єднані в русі Brasil sem aboro – „Бразилія без абортів ”. Багато людей, зокрема католиків,  приєднались до акцій, таким чином пригадуючи, що 82% бразилійців проти легалізації абортів: «Не все, що є законним, є в той же час етичним, моральним і  справедливим». Учасники акції пригадали також, що найвищим законом є право до життя, гарантоване федеральною конституцією 1988 року.

 


Єпископ Кармо Джао Роден, ординарій єпархії Таубате, висловив думку, що за рішенням Найвищого Суду стоять міжнародні сили і тиск сучасної матеріалістичної і гедоністичної ментальності, де життя тварин цінується щоразу більше, а людська істота, навпаки, щоразу більше здеградована. 

 


Архиєпископ Орані Темпеста, митрополит Ріо де Жанейро, з жалем ствердив, що культура смерті перемогла власне в Великодню Октаву, коли голосимо, що життя перемагає смерть.

 

За матеріалами: radiovaticana.org