//

Найстаріший католицький університет на Далекому Сході

Папа за допомогою відеозапису привітав академічну спільноту університету святого Томи в Манілі, яка цього року святкує ювілей 400-річчя. Це найстаріший та найбільший католицький університет на Далекому Сході.

 

Святіший Отець нагадав про те, що цей навчальний заклад дав світові численні громади випускників, в тому числі як духовних так і світських та умів передати їм віру, знання та мудрість, яку можна віднайти як у світських так і в теологічних науках.

 

Папа підкреслив ту роль, яку в заснуванні університету відіграв тодішній єпископ Манілі, Мігель де Бенавідес та його співбрати – домініканки, які на протязі минулих чотирьох сотень років керували навчальним закладом.

 

Бенедикт XVI зазначив, що він і надалі відіграє дуже важливу роль в житті Церкви на Далекому Сході. Він також висловив сподівання, що в майбутньому він і надалі сприятиме інтелектуальному, духовному та культурному збагаченню Філіппін та інших країн.

 

Папа заохотив академічну спільноту університету святого Томи в Манілі до шукання знань в гуманістичних та теологічних дисциплінах у світлі остаточної світлості, яку знаходимо в особі Ісуса Христа.

 

Ювілейну урочистість в Манілі очолив папський легат, префект Конгрегації Католицької Освіти, кардинал Зенон Грохолевський.

 

Джерело: CREDO