//

Найкращому Папі – найкращі шкарпетки

Під час цьогорічного Фестивалю Донегольських Берегів у Кінкаслох (Donegal Shores Festival - п'ятиденний фестиваль традиційної ірландської музики, що проходить у місті Кінкаслох ірландського графства Донегол. - прим. пер.) найвідоміша мати Ірландії ніби випадково зізналася, що сплела кілька пар шкарпеток для Папи Бенедикта XVI. 92-річна Джулія О'Доннелл, мати Деніела і Марго (Джулія О'Доннелл - ірландська письменниця, мати знаменитого співака й телеведучого Деніела О'Доннелла і не менш знаменитої співачки Марго О'Доннелл. - прим. пер.) і повноправна письменниця, вирішила сплести шкарпетки для Понтифіка після того, як прочитала, що цього року по всій Європі очікується сувора зима. Звичайно, вона використовувала у роботі тільки найкращу донегольську шерсть!

 

У розмові з кореспондентом газети Donegal Democrat вона сказала: "Я просто вирішила сплести для Папи кілька пар шкарпеток. Було б добре знати, що у нього є кілька пар, які за своїм походженням – повністю з Донеголу, і, чесно кажучи, я не очікувала , що ще раз почую про них".

 

Але на початку цього тижня Джулія отримала вельми приємний сюрприз, коли листоноша доставив їй посилку, що прийшла прямо з Ватикану, в якій була пара вервичок, особистий лист подяки з благословенням і підписаний понтифіком подарунок на пам'ять. "Якщо говорити зовсім чесно, спочатку я не могла повірити у це. Я ніколи не думала, що хтось буде витрачати час на таке. Це величезна честь для мене, і можете бути абсолютно впевнені – ці речі займуть почесне місце у моєму домі" , – сказала поважна Джулія.

 

Уся її родина дуже рада, що майстерність Джулії отримала визнання на такому високому рівні. Її син Деніел сказав: "Я дуже радий за маму. Ці подарунки по-справжньому підбадьорили її, вона була дуже натхнена. Скільки я себе пам'ятаю, клубки вовни та в'язальні спиці завжди були у неї під рукою. Плетіння було для неї кращим способом розслабитися. Думаю, це приємно знати, що, можливо, Папа Бенедикт зараз ходить у кращих донегольських шкарпетках".

 

Джулія завжди займалася плетінням, і очевидно, що вона не збирається найближчим часом відмовлятися від цього заняття. Вона зізналася кореспонденту Donegal Democrat: "Я плела все своє життя – шкарпетки, шалики та джемпери – що завгодно.

 

Коли у п'ятдесяті-шістдесяті роки у вас в Західному Донеголі була сім'я з п'яти підростаючих дітей, це було абсолютно природно. Всі мої сусіди у той час займалися плетінням. Матеріалу нам не бракувало, та й ми намагалися не залишати відходів. Донегол відомий на весь світ своїми плетеними виробами, ви знайдете їх усюди. Крім того, що я виготовляю одяг, я отримую справжнє задоволення від плетіння. Це одне з найбільш заспокійливих занять, і кажуть, плетіння знову набирає популярності.".

 

За матеріалами benediktxvi.ru