//

Найбільше Різдва в Україні чекають греко-католики, - опитування

Віруючі люди значно більше очікують Різдва, ніж Нового Року, особливо це стосується греко-католиків (73%), менше – православні Московського (49%) та Київського (42%) патріархатів. Віруючі, які не зараховують себе до жодної конфесії (58%) і невіруючі (73%) значно більше люблять Новий Рік.

 

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у грудні 2011, для 48% опитаних найулюбленішим новорічним святом є Новий Рік, для 41% - Різдво. Ще 5% більше всього люблять День Святого Миколая і 2% - Старий новий рік.

 

Лише 1% опитаних не подобається жодне з новорічних свят, а 2% - не змогли визначитися, яке свято їм подобається більше.

 

Якщо на Заході країни значно більше люблять Різдво (66%), то в Центрі – однаково як Новий Рік, так і Різдво, а на Півночі, Півдні, Донбасі і Сході – найулюбленішим святом є Новий Рік, так вважають до 60% опитаних.

 

Старші респонденти більше цінують Різдво, молодші – Новий Рік. Чоловіки більше люблять Новий Рік, жінки – Різдво.

 

Довідка

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%.

Терміни проведення дослідження: 25 листопада – 5 грудня 2011 р.


Джерело: ZAXID.NET