//

Найбільша опозиційна партія Хорватії заявляє про переслідування католиків у цій країні

Вчора 7 січня найбільша парламентська партія Хорватії та одночасно найбільша опозиційна сила цієї країни Хорватська демократична спільнота (HDZ) заявила про розгортання переслідування хорватських католиків та хорватських патріотів зі сторони теперішньої ліберально-соціалістичної влади Хорватії.

 

На думку хорватської опозиції, влада намагається згорнути демократичні права та свободи хорватських громадян, зокрема, право на свободу совісті, право батьків на вільне виховання дітей, право на вільний вибір світогляду, право на доступ до інформації, право на свободу висловлювання та право на свободу слова.

 

Зокрема, хорватська опозиція наголошує на перетворені національної суспільної телерадіо компанії HRT на недемократичну інституцію, яка пропагує світогляд окремих членів хорватського уряду, не надаючи слова опонентам.  Таку ситуацію HDZ вважає неможливою, оскільки HRT фінансується обов’язковими внесками усіх хорватських громадян.

 

Також HDZ заявляє про початок переслідування католиків у Хорватії на основі їхньої віросповідної приналежності, оскільки, за їхніми даними, з’явилися випадки, коли люди через свої релігійні католицькі переконання втрачають роботу, також влада Хорватії, на думку HDZ культивує розпалювання ворожнечі у ЗМІ щодо віруючих людей та їхніх переконань. Така поведінка хорватської влади, на думку HDZ веде до краху демократії у цій країні.


За матеріалами www.vecernji.hr