//

Набожність до Пресвятої Богородиці, радість з приводу чергової беатифікації та заклик щодо біженців

Наприкінці Служби Божої, відслуженої 19 червня 2011 р. на Олімпійському стадіоні в місті Сарравалле в Республіці Сан-Марино, Святіший Отець скерував думку до Пресвятої Богородиці. «Дорогі брати й сестри, – сказав він, – в той час, як ми наближаємося до закінчення цього богослуження, полуднева година запрошує нас молитовно звернутися до Пречистої Діви Марії. Також і на цих землях нашу Пресвяту Матір вшановують у давніх і сучасних святинях». Ввіряючи Її заступництву ввесь місцевий люд, Папа подякував також усім тим, які співпрацювали в організації та проведенні візиту.

 

«З радістю пригадую, – вів далі Бенедикт XVI, – що сьогодні в місті Дакс у Франції, проголошена блаженною сестра Маргарита Рутан, зі Згромадження Дочок Милосердної Любові. У другій половині вісімнадцятого століття вона з великою жертвенністю працювала в лікарні Даксу, але під час трагічних переслідувань після Французької Революції, була засуджена до страти задля своєї католицької віри та вірності Христові».

 

Останній заклик Святішого Отця стосувався Всесвітнього Дня біженця, відзначення якого припадає у понеділок, 20 червня, з яким збігається шістдесята річниця прийняття Міжнародної конвенції, покликаної захищати переслідуваних та змушених втікати зі своїх країн. «Заохочую цивільну владу та кожну людину доброї волі, – закликав Бенедикт XVI, – забезпечувати прийняття та гідні умови життя біженців, які очікують можливості вільно і безпечно повернутися на батьківщину».

 

Джерело: Радіо Ватикан