//

Наближаються до завершення реколекції єпископів Римсько-Католицької та Греко-Католицької Церков України

Другі спільні щорічні реколекції єпископів Римсько-Католицької та Греко-Католицької Церков України, які розпочалися в понеділок, 12 листопада, наближаються до завершення.

 

За словами єпископа Віталія Скомаровського, Глави Комісії у справах ЗМІ Римсько-Католицької Церкви в Україні, головною темою реколекцій є біблійний вислів «Господи, додай нам віри!». Єпископ Віталій зазначив: «Кожна конференція єпископа Ніткевича присвячена окремій темі, що розглядається на прикладі життя і діяльності певного святого. Вчора йшлося про святого Ієроніма, про роль Святого Письма на шляху віри, про святого Хосе Ескріву та про впорядкування повсякденного життя як дорогу до святості».

 

Нагадуємо, що після закінчення реколекцій відбудеться спільне засідання Конференції єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні та Синоду греко-католицьких владик України. Такі спільні зустрічі єпископів, згідно з волею Святішого Отця Бенедикта XVI,  відбуваються двічі на рік – навесні й восени – та є знаком єдності Католицької Церкви.

 

У п’ятницю, 16 листопада, відбудеться ХХХХ Пленарне засідання Конференції єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні.

 

О. Павло Вишковський ОМІ, Католицький Медіа-Центр