//

На Золочівщині освячено новий храм

8 листопада 2011 року, Високопреосвященніший Владика Ігор, Архиєпископ Львівський звершив чин освячення храму Великомученника Димирія у с. Копані, Золочівського р-н.

 

«Збудувати святиню у селі, яке налічує 44 двора, було прадавньою мрією, проте, були різні часи і різні обставини, - розповідає адміністратор храму Великомученика Димиртія о. Михайло Городиський. – Мені, молодому священику, надзвичайно приємно, що вдалося власними силами мешканців села Копані, втілити цю мрію в реальність. Люди йшли на кам’яний кар’єр і власноруч добували каміння для будівництва. Хочу наголосити, що я працював уже на фундаменті, який заклали переді мною душпастирі, що збудували найперше тут храми людських сердець, а я лише довершив це богоугодне діло».


На освячення храму прийшла уся громада села, а також гості з різних околиць. В цей святковий день, молитовного духу події надавав спів студентів Львівської духовної семінарії Святого Духа, які прибули з отцем-ректором Миколаєм Фрединою.

 

Отець Михайло опікується парафією великомученика Димитрія з 2008 року. Протягом цього часу душпастир зумів не лише зорганізувати молитовне життя громади, але активно працює для її розбудови з молоддю. Цього літа у с. Монастирок відбулися канікули для дітей «В контакті з Богом», який організував о. Михайло спільно із о. Юрієм Галабудою. Понад 100 дітей з парохій Блаженного Миколая Чарнецького м. Золочів, с. Монастирок, с. Копані, с. Обертасів, с. Козаки, не лише духовно і фізично відпочивали, але брали участь у різних майстер-класах. При храмі діє Біблійна школа, для старших проводяться показ фільмів на релігійну тематику, а також відбуваються молитовні прощі.

 

о. Павло Дроздяк,
прес-служба Львівської архиєпархії