//

На Ямайці захистять ненароджених, піклуючись про їхніх матерів

Центр Св. Немовлят для жінок в кризових ситуаціях створюють на Ямайці. Це найновіша ініціатива Місіонерів Убогих в рамках їхньої акції охорони життя.

 

Створене 30 років тому згромадження розпочало цю кампанію у відповідь на міжнародний тиск на владу острівної держави, щоб там змінити закон про аборти. Засновник згромадження, о. Річард Хе Лун, зрозумів, що деякі організації обіцяють  гуманітарну допомогу для Ямайки залежно від того, чи право стане більш проабортивне, чи ні.
Поки що законом Ямайки аборт дозволений тільки в тому випадку, якщо є вади розвитку плоду, ризики для здоров'я матері або коли зачаття відбулося в результаті зґвалтування чи інцесту. Місіонери Убогих організували кампанію серед медичних працівників, викладачів і студентів різних християнських конфесій, щоб протидіяти лібералізації закону. Уряд відмовився від своїх планів змінити закон про аборти, коли з'ясувалося, що 65 відсотків мешканців Ямайки проти.

 

Батько Хе Лун стверджує, не достатньо сказати, що аборт є неправильним, або вимагати правової заборони аборту «на вимогу». Оскільки з етичних міркувань аборт неприпустимий і у разі зґвалтування чи ризику для здоров'я матері, навіть якщо закон дозволяє це.


Засновник Місіонерів Убогих заявив, що матерям треба дати альтернативу аборту для конкретної допомоги. Його згромадження за фінансової підтримки Фонду Папи «Допомога Церкві в потребі», почало будівництві у Кінгстоні, столиці Ямайки, Центру Св. Немовлят для жінок у кризових ситуаціях, який планують відкрити наступного місяця. Це буде місце, де постійно матимуть можливість перебувати 20 матерів з дітьми, а 200 осіб зможуть отримати допомогу протягом дня.


Рік тому в результаті кампанії, яку провело чоловіче згромадження, була створена спільнота з шести сестер, які доглядають матерів, які чекають дітей. Щотижня сестри опікуються в клініці від 80 до 100 вагітних жінок.

За матеріалами: Radio Watykańskie