//

На вулиці Берліну повертається фото «Ми є Папою»

Німеччина по-різному готується вітати Папу Бенедикта XVI. Деякі німці відправляють новенну у намірі успішного папського візиту, а інші – хочуть збиратися на демонстрацію проти нього.


Оригінальний спосіб привітати Папу винайшло одне з найбільших німецьких видавництв Axel Springer. Компанія згадала про одну з найзнаменитіших обкладинок свого таблоїду «Bild», яка з’явилася там одразу ж після обрання кардинала Рацінгера Папою.


Тоді під фотографією новобраного Папи Римського розмістили слова: «Wir Sind Papst» (Ми є Папою), який в усьому світі став одним із символів реакції ЗМІ на обрання нового Папи. Тепер видавництво розмістило цю фотографію велетенських розмірів (45 на 67 метрів) на величезну будівлю в центрі Берліна, що є власністю і заразом головним офісом фірми.


Мешканці Берліну, увагу яких привертає фото, розмішене на двох боках дев’ятнадцятиповерхового будинку, шоковані цим тим, як це бульварне видання, яке не славиться своєю надмірною прихильністю до католицьких цінностей, спромоглося на такий несподіваний жест. Будинки будуть прикрашені так до 27 вересня.


Кай Дікманн, редактор видання «Bild», коли його запитали про сенс жесту, сказав, що ця обкладинка, коли була надрукована на виданні, виражала загальну радість, гордість і очікування нового понтифікату. Тепер, коли німецький Папа приїжджає на батьківщину, у «Bild» вирішили нагадати ту радість, вірячи, що папський візит і те, як привітають «нашого Папу», стане великою подією для всієї країни і всіх її громадян.


За матеріалами Wiara.pl