//

На Великдень 22 тис. китайців стали католиками

Міжнародна інформаційна агенція «Fides» повідомляє, що під час великодніх свят у Китаї понад 22 тисяч осіб охрестили в Католицькій Церкві. Дані про це зібрали у китайському пастирському центрі, який розташований в провінції Хебей. Вважають, що 75 відсотків охрещених – дорослі особи. Лише в Гонконзі хрещення прийняли понад 3500 осіб, більшість із них теж дорослі.

 

Католицька громада в цій митрополії складається з понад півмільйона осіб і є найбільшою у Китаї. Хрещення дорослих вважають результатом активної роботи мирян – катехитів, яких у Гонконгу вже півтори тисячі. Бурхливий розвиток Церкви в Гонконгу став можливим тому, що це колишня британська колонія, яка навіть після приєднання до Китайської Республіки залишилась в автономії та зберегла діапазон свобод, яких немає в інших провінціях Китаю.

 

Серед одного мільярда 300 млн. китайців католики є невеликою діаспорою, яка налічує 13 млн. осіб. За офіційними даними, кількість католиків менша і не перевищує 6 млн, а протестантів – 18 млн.


Церква в Китаї ділиться на т. зв. патріотичну церкву, яка перебуває під повним контролем влади, але не всі з її єпископів визнані Апостольським Престолом, і підпільну Церкву, яку постійно переслідують за її вірність Папі.

 

За матеріалами info.wiara.pl