//

На Ватиканському радіо представлена книга про внесок католиків Беніну в демократію

З нагоди апостольського візиту Папи в Бенін 14 листопада в залі імені Марконі на Ватиканському радіо представлена книга «Африканські католики. Зародження демократії в Беніні». Автор книги - Сусанна Каннеллі. У конференції взяли участь президент Губернаторства Ватикану Архиєпископ Джузеппе Бертеллі та секретар Папської Ради з питань культури  Бартелемі Адукону, родом з Беніну.


Церква в Беніні внесла фундаментальний внесок у перехід країни від марксистської диктатури до демократії. Про це оповідає книга Сусанни Каннеллі, відповідальної за зв'язки громади св. Егідія з франкомовними країнами Західної Африки. Автор розглядає 10 днів лютого 1990 року, які змінили історію Беніну. У цей період національна конференція, очолювана Єпископом Ісидором де Суза, ввели країну в демократію, не проливши жодної краплі крові.


Починаючи з проголошення незалежності в Беніні, Церква готувала громадську та політичну свідомість жителів країни, плекаючи культурний шар на благо всієї Африки. Вклад Церкви в освіту і соціальну сферу, зазначив Бартелемі Адукону, дозволив поступово виростити покоління людей, готових жити в демократії.

 

За матеріалами Радио Ватикана