//

На Церкву В’єтнаму чекає світле майбутнє

Віце-ректор духовної семінарії у в’єтнамському місті Хо Чі Мінх розповів у інтерв’ю для агенції Fides про те, що на Церкву В’єтнаму чекає світле майбутнє. За словами о. Джозефа До Ман Хунга, із семи мільйонів католиків країни більшість становить молодь, а також майже всі із 80 тисяч катехитів країни – молоді особи.


«У семи головних семінаріях країни навчаються 1500 семінаристів, і ця велика кількість покликань додає нам упевненості в майбутньому» - зазначив отець.- «Віра посилюється, але в той же ж час виникають нові виклики, створені відкриттям ринкової економіки, стимулювання споживчого інтересу».


«Ми живемо в часи, коли уряд стає все більш відкритим до християнства і Церкви. У важкі часи, після 1975 року, у країні панував комунізм, і всі семінарії були закриті. У 1986 році їх дозволили знову відкрити і набирати нових семінаристів що шість років; пізніше – кожних три роки, потім – два, а у 2008 році уряд нарешті дозволив набирати нових студентів кожного року» - розповів о. Джозеф.


Та, незважаючи на цей прогрес, все ще існують певні обмеження зі сторони влади. Наприклад, семінарія повинна надсилати до уряду список кандидатів на вступ до семінарії на авторизацію. «Тим не менше, можемо сказати, що ситуація значно покращилась після 1986 року, і тепер ми бачимо плоди» - доповнив віце-ректор семінарії.


За матеріалами CWN