//

На території тернопільської школи освятили каплицю

Чин освячення храму Новомучеників УГКЦ поблизу Тернопільської загальноосвітньої школи №8 з благословення владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського, здійснив митрофорний протоієрей Роман Гриджук, декан Тернопільський. У молитві взяли педагогічний колектив навчального закладу, учні, священики та семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Святиня призначена для духовних потреб школярів різних конфесій та жителів мікрорайону.

 

Християнська спільнота школи привітала священиків хлібом-сіллю та запросила освятити «новозведений храм духовний, що постав біля храму науки». Після торжественного обходу навколо церкви та Чину освячення була відслужена перша Свята Літургія. Ввечері після Вечірні семінаристи провели духовну зустріч зі школярами. Діти взяли участь у різноманітних забавах з гучними піснями та рухливими танцями.

 

"Направду дух Воскресіння, дух піднесеності і дух молитви наповнював серця багаточисельної християнської спільноти, що зібралася з нагоди урочистого посвячення храму, - зазначає семінарист Роман Демуш. - Якщо «молитва перевертає гори», то, в даному випадку, можемо сказати, що молитва збудувала храм. Бо людському розумові неможливо збагнути, як за короткий час вдалося звести такий чудний храм та подолати всі труднощі, перешкоди і непорозуміння, які виникали у процесі будівництва".

 

Чин освячення хреста під будову каплиці здійснив владика Василій Семенюк 7 квітня, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. Тоді у спільній молитві взяли участь приблизно 30 священиків Курії Тернопільсько-Зборівської єпархії та деканатів Тернополя, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, секретар Тернопільської міської ради Ігор Турський, начальник управління освіти Тернопільської міськради Ольга Похиляк, директор школи Галина Підгайна, вчителі, учні школи та велика кількість місцевих жителів.

 

Найближчим часом у новоутвореній парафії відбудуться духовної реколекції для вчительського колективу та школярів, які очолить отець Василь Онищук.

 

Джерело: www.tze.org.ua