//

На тему «Від споживацької економіки до економіки дару» говорили у Тернополі

За сприянням Комісії УГКЦ Справедливість і Мир 22 травня 2013 року в рамках проекту «Демократичні цінності студентської молоді» в Тернопільському Національному Економічному Університеті відбулася відкрита зустріч зі студентською молоддю на тему «Від споживацької економіки до економіки дару. Ціннісний вимір». Відкриту лекцію для студентів місцевого навчального закладу, яких було цього разу близько трьохсот, із подальшим обговоренням та дискусією проводили відомі європейські фахівці – Альберто Феруччі, член Міжнародної Комісії з Економіки Спільності, президент корпорації Prometheus Srl з Італії, та Марта Панчева, доктор Економіки та Менеджменту з Болгарії.


Італійський фахівець наголосив, що первинним для кожного і у кожній ділянці праці, в тому числі у економіці, є власна філософія життя та її аплікація. Розповідаючи про свій досвід керівництва та діяльності у великих компаніях, підприємствах, фірмах, Альберто Феруччі відзначив важливість і дієвість християнських принципів, серед яких –  «ділитися з іншим, давати іншим, допомагати іншим» – євангельські постулати, які насправді функціонують та приносять плідні результати. Саме це є одним із практичних механізмів так званої «Економіки спільності».


Підприємець Альберто Феруччі також розповів про результативність Економіки спільності на прикладі численних великих, середніх та малих підприємств в різних країнах і на різних континентах. Про «Економіку спільності» на практиці, починаючи від її історії виникнення та розвитку по всьому світу розповіла присутнім Марія Панчева, асистент кафедри економіки Державного Університету у м. Софія, Болгарія. Вона, зокрема, зазначила, що «діяльність і розвиток у будь-якій ділянці, а зокрема, і у економіці, принципово залежать від внутрішнього, а саме духовного наповнення людини».


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир
Джерело: www.iupax-ugcc.org