//

На Свято-Юрській горі у Львові відкриється нова виставка ікон

У п’ятницю, 8 лютого о 16.00 год. у приміщенні виставкової зали Львівської Архиєпархії (пл. св. Юра, 5), відбудеться відкриття експозиції ікон. Третя виставка Української спілки іконописців, яка буде представлена на Свято-Юрській горі у Львові, присвячена тематиці Різдва Христового.

 

 

Як повідомив Сергій Колодка, куратор виставки, на урочисте відкриття запрошуються: духовенство, представники влади, студенти Національної академії мистецтв, а також усі поціновувачі мистецтва. Святкового настрою відвідувачам виставки додасть і вертеп із Жовківщини, який прибуде на це торжество. Гучний спів колядок у виконанні вертепу дозволить ще глибше замислитись над містерією народження Ісуса Христа та наочно, споглядаючи ікони Різдва, зануритись у глибину прослави приходу на світ Спасителя.

 


Виставка працюватиме протягом місяця в будні дні з 10.00 год. до 18.00 год., у суботу з 11.00 до 15.00 год., неділя – вихідний. Розміщена експозиція у виставковій залі Львівської Архиєпархії (пл. св. Юра, 5), при вході на подвір’я слід повернути ліворуч і увійти в приміщення Церковної крамниці.

 

Джерело: Прес-служба Львівської Архиєпархії