//

На Свято-Юрській горі у Львові розпочала роботу іконописна майстерня

Нещодавно у Львові (пл. Святого Юра, 5), з благословення Преосвященного Владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії, розпочала свою роботу іконописна майстерня. Засновником та реалізатором задуму створення майстерні є Курія Львівської архиєпархії УГКЦ. Приміщення, в якому іконописці пишуть ікони, знаходиться біля входу до митрополичого собору Святого Юра, ліворуч у подвір’ї, в колишньому приміщенні Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества.

 

Як повідомив Сергій Колодка, керівник іконописної майстерні, сьогодні в майстерні працюють іконописці, котрі закінчували відповідний навчальний заклад. Є серед них і випускники Іконописної школи о. Ореста Козака, і Львівської національної академії мистецтв, і Люблінського католицького університету. Кожен іконописець має свій духовний досвід.

 

Щоденна праця в майстерні розпочинається із молитви та читань духовної літератури. Відвідування Богослужінь у Свято-Юрському соборі є частиною робочого процесу, адже автори пишуть не картини, а образи святих, до яких молитимуться люди, тому мають зберігати чисте серце та дбати про свій духовний стан. Як повідомили іконописці, роботи над іконами проводять і поза межами майстерні у співпраці з іншими майстрами іконопису.

 

Придбати роботи молодих іконописців можна навпроти майстерні, в "Церковній крамниці" Львівської архиєпархії.

 

Щодо планів на майбутнє, то іконописці намагаються налагодити співпрацю з парохами церков для здійснення розписів храмів, роботи над іконостасами та забезпечення іконами місцевих храмів, а також вживатимуть заходи для реалізації робіт не лише в релігійних, а й у мистецьких крамницях Львова.

 

Додаткова інформація за тел.: 097 18 36 913.


Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії