//

На Святій Землі відбувається екуменічна конференція

Виступами латинського Патріярха Єрусалиму Фуад Туаля та місцевого англіканського єпископа Сухеіла Давані розпочалася міжнародна конференція християн Святої Землі. ЇЇ організували католицький Архиєпископ Вінсент Ніколс з Вестмінстера і предстоятель англіканської Церкви Роуен Вільямс. Разом з духовними особами обох релігій участь у дводенному обговоренні беруть політики. Учасники прибули з Великобританії, Північної Америки та Європи, і, звичайно, зі Святої Землі. Серед доповідачів не тільки християни, але і послідовників ісламу та юдаїзму.


Учасники зустрічі в Лондоні роздумують про ті виклики, які постають перед християнськими громадами Ізраїлю та можливостями, щоб забезпечити їм мирне життя на рідній землі. Основною проблемою є скорочення кількості християн в деяких частинах Святої Землі. На конференції намагаються знайти спосіб зупинити міграцію і допомогти місцевим християнським громадам, щоб вони могли самі утримувати себе. Організатори конференції стверджують, що засоби масової інформації стежать за розвитком ситуації краще, аніж послідовники Христа в цьому регіоні.

 

Зникнення християнських громад на Святій Землі буде мати негативні наслідки для всього Близького Сходу, де присутність християн останнім часом різко зменшилась. Послідовників Христа на їхній батьківщині можна підтримувати по-різному: фінансово, забезпечувати правовий захист, організовувати паломництва до святих місць, створювати проекти для молоді, наприклад, обмін студентами, а також розвитком партнерства між єпархіями, парафіями та школами і екуменічним співробітництвом християн різних конфесій.


За матеріалами Radio Watykańskie