//

На Суматрі стався напад на дві християнських будівлі

Більше ста людей напали на протестантський молитовний центр Батак Синод на Суматрі й підпалили його. Раніше натовп напав ще на одну християнську будівлю, що розташована за п'ять кілометрів від молитовного центру. Це сталося 1 серпня, на початку мусульманського священного місяця Рамадан, проте повідомлення про напади з'явилося тільки 5 серпня. Цю новину розповсюдило радіо Джакарти. На думку деяких експертів, наступний замах на християнську меншість є й наслідком занадто м'яких покарань, до яких суд засуджує екстремістів та ісламських лідерів Індонезії.

Голова однієї з постраждалих громад розповів: «Раптово нападники розлили бензин навколо богослужбової будівлі, а потім підпалили її. Раніше натовп напав ще на одну громаду, що розташована за п'ять кілометрів звідси. Віряни не мають жодного стосунку до нападників».

Центри християнської молитви розташовуються на території мусульманської більшості, але до цього не було зафіксовано випадків насильства або відкритої нетерпимості. Отож потерпілі не уявляють собі, хто і чому міг підпалити будівлю. Проте в Індонезії відбуваються досить часті випадки насильства проти релігійних меншин. Протестантський пастор додав, що поліція зазвичай не карає винних, але виправдовує їх. Минулого разу вона заявила, що дерев'яні церкви легко піддаються вогню.

За матеріалами: Радио Ватикана