//

На Снятинщині УГКЦ побудує храм Вознесіння Господнього

4 вересня у селі Вовчківці Снятинського деканату з благословення Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколая (Сімкайло) відбулася знаменна подія для місцевої громади – посвячення наріжного каменя під будівництво храму Вознесіння Господнього.

 

У зв’язку з відбуттям владики Миколая на Синод ієрархів нашої Церкви до Бразилії, Преосвященний Кир Миколай делегував здійснення чину освячення та благословення наріжного каменя декану Снятинському отцю-мітрату Теодору Оробцю. Перед звершенням чину освячення отець-декан Теодор звернувся до всіх присутніх із словами привітання від владики Миколая, у котрих наголосив на його молитовному єднанні з громадою у цю знаменну хвилину та його Архієрейському благословенні для звершення цієї богоугодної справи – відбудови Божого храму. У чині освячення наріжного каменя взяли участь всі священики Снятинського деканату, а також отець Тарас Чепіль, який був духовним пастирем місцевої громади з 1994 по 2010 роки.

 

Після завершення чину освячення до всіх присутніх ще раз звернувся отець-декан Теодор, який щиро подякував громаді с. Вовчківці за витривалість у вірі, за їхній намір відбудувати знищений у радянський час Божий храм та одностайність і підтримку всього села у тому щоб здійснити цю добру справу. Із словом подяки до всіх звернувся отець Ярослав Стеф’юк, адміністратор місцевої громади, який від імені всіх парафіян висловив вдячність владиці та всім присутнім отцям і гостям за їх молитви та підтримку у відбудові храму. На завершення отець Теодор благословив всіх свяченою водою і побажав витривалості у зведенні храму.

 

Джерело: kolomyya.org