//

На служіння Церкви та Згромадження

З вечора 9 липня Салезіяни східного обряду почали святкування з нагоди свячень своїх співбратів. Саме у суботу ввечері Преосв. Владика Йосиф (Мілян), очолив Чин поставлення у піддиякони бр. Анатолія Гецянина. Богослужба відбулася у каплиці Головного дому Салезіян у Львові, що на вул. Личаківській 175, і зібрала у спільній молитві салезіянську братію. Після спільної вечері Владика Йосиф відвідав салезіянський Родинний дім «Покрова», де познайомився з малими його мешканцями, радо з ними розмовляв на різноманітні теми і відповідав на питання зацікавлених хлопців.


Основні святкування припали на неділю, 10 липня, коли Пресв. Владика Йосиф уділив священичі свячення співбратам-салезіянам о. Григорію Шведу та о. Юрію Смакоусу, а також поставив у диякони бр. Анатолія Гецянина. Архиєрейську Святу Літургію було відслужено у храмі Свв. Володимира і Ольги за присутністю родин нововисвячених, всієї Салезіянської спільноти східного обряду, численних друзів та гостів, молоді та вірних.


У своїй проповіді Владика Йосиф, коментуючи євангельський уривок від Матея, підкреслив роль священика у лікуванні недуг, обтиранні сліз вірних і служінні їм. Саме такого вірного служіння Господеві, зокрема серед молоді, Преосв. Йосиф побажав нововисвяченим отцям.


Отці Юрій та Григорій самі родом з Тернополя, а диякон Анатолій – з Закарпаття. Всі три, по закінченні школи, у 2000 році розпочали знайомство із харизмою та місією молодого монашого Згромадження оо. Салезіян, а сьогодні завершили свою підготовку і навчання у Папському Салезіянському університеті  в Римі й стали на служіння нашій Церкві, особливо через душпастирську працю з молоддю, як священики та диякон.

 

Джерело: Прес-служба Салезіян УГКЦ