//

На Синоді Єпископів Глава УГКЦ наголосив на ролі сім’ї і духовного батьківства

Знаходити нові шляхи для проголошення Євангелія, особливо на тих теренах, які вже отримали його, а також в культурах, що були проникнуті і сформовані ним, є одним із головних пунктів, над якими розважають Отці ХІІІ Звичайного Засідання Синоду Єпископів. Це питання становить особливу зацікавленість і турботу для Верховного Архиєпископа УГКЦ Святослава Шевчука, котрий у віці 42 років є наймолодшим серед Отців Синоду.


Його Блаженство розповів у інтерв’ю для Радіо Ватикану, що ідея духовного батьківства і материнства є ключовою для Нової Євангелізації. «Ми можемо передавати нашу віру лише в контексті міжособистісного діалогу, – зазначив він, – саме тому ми потребуємо когось, хто зможе породити нас у вірі Церкви. Таких осіб можемо назвати духовними батьками і матерями».


Блаженніший Святослав говорив також про роль сім’ї у вихованні почуття віри: «В часі комуністичного переслідування я прийняв християнську віру у моїй сім’ї, і дійсно, у колишньому Радянському Союзі християнські родини були справжніми домашніми Церквами (Ecclesiae domesticae)». «Це були домашні церкви, куди священик міг прийти і уділити Таїнства, і там я навчився основних понять християнської віри від своєї бабусі. За таких умов я навчився як молитись і жити життям, відповідно до християнських моральних принципів», – додав Глава УГКЦ.


За матеріалами en.radiovaticana.va