//

На що йдуть гроші Церкви?

Комітет з питань благодійної допомоги країнам третього світу, під головуванням монс. Джованні Баттіста Гандольфо, підводить підсумки перших 20 років діяльності, пов'язаних з розподілом коштів, що поступають від держави і складаються з відрахувань прибуткового податку (0,8%), призначених католицькій Церкві.

 

 

Агентство Sir повідомляє про те, що на останньому засіданні комітету Італійської єпископської конференції, яка субсидує багаточисельні проекти, здійснювані на півдні планети, було розглянуто ще 90 проектів, і 57 з них - схвалені, на яких буде виділено більше шести мільйонів євро. Велику частину цих коштів отримають 28 проектів, які будуть запущені в Африці, майже два мільйони отримає Латинська Америка для 18 проектів, близько 600 000 євро для 9 проектів в Азії, 685 тисяч для крупного проекту на Близькому Сході і 120 000 для одного проекту в Океанії.

 

 

Ці цифри приведені без врахування 21 мільйона євро, які використовуються для надання допомоги в надзвичайних ситуаціях, що виникають в результаті стихійних лих, що є ще одним свідоцтвом того, що італійська Церква знаходиться завжди поряд з найбільш потребуючими народами на Землі.

 

 

За матеріалами Радіо Ватикан