//

На Різдво Глава УГКЦ відслужить Літургію у храмі Святого Василія Великого у м. Києві

7 січня 2011 року, у день величного і радісного празника Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Української Греко-Католицької Церкви, очолить урочисту Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святого Василія Великого у м. Києві (вул. Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Літургія розпочнеться о 9.00.

З Главою УГКЦ будуть співслужити Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, та духовенство парафій УГКЦ м. Києва.

Фрагмент цієї Літургії, а зокрема читання Євангелії та проповідь Блаженнішого Любомира о 9.45 буде транслювати Перший національний канал (УТ-1). Ефір триватиме пів години і завершиться о 10.15.

У переддень Різдва, 6 січня, УТ-1 з 18.10 до 19.15 з храму Святого Василія Великого транслюватиме Велике повечір’я з литією. Богослужіння очолить Владика Йосиф (Мілян).

6 і 7 січня Главу УГКЦ на телеекранах можна буде також побачити і почути на «5 каналі». У ці дні буде продемонстровано традиційне різдвяне інтерв’ю Блаженнішого Любомира для цього телеканалу. 6 січня півгодинне інтерв’ю буде показано о 21.25, а 7 січня – о 13.20. Головні теми розмови: як святкувати Різдво в сучасних умовах, оцінка головних суспільно-політичних та релігійних подій 2010 року та Різдво, як надія на краще майбутнє.

Департамент інформації УГКЦ
Джерело: www.ugcc.org.ua