//

На початку церковного року в соборі Святого Юра молились з нагоди Дня Бога Творця

Українська Греко-Католицька Церква відзначає на початку церковного року 14 вересня – День Бога Творця, який християни різних конфесій по всьому світі святкують як день молитви та відповідальності за природне довкілля. З цієї нагоди сьогодні в соборі Святого Юра було відслужено Божественну літургію. Очолив молитву митрофорний протоієрей Роман Кравчик. Також на Богослуження були запрошені представники влади та освіти.

 

Проповідь під час Літургії виголосив о. Миколай Пришляк, референт з питань екології Львівської архиєпархії. У своєму слові священослужитель закликав до бережного ставлення по відношенню до екології та навколишнього середовища, адже це є наш спільний дім, сотворений Богом: «Люди забули, що володарювання над природою і панування над землею до якого покликана людина за задумом божим не означає вседозволеності» - зазначив ієрей.

 

По завершенні Богослужіння із своїм словом до вірних звернувся митр. прот. Роман Кравчик адміністратор собору Святого Юра, який привітав усіх присутніх із початком нового Церковного року і наголосив: «Усе те що дає нам Господь Бог це є дарунок для нас, щоб ми з цим дарунком могли гідно повестися. Тому закликаю усіх вас до більш дбайливого ставлення з дарунком Божим-  природою, і всім тим що нам дає до життя Господь Бог» - сказав о. Роман Кравчик.

 

Нагадаємо, нещодавно Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології звернулося із щорічним посланням до вірних з нагоди Дня Бога Творця. Документ апелює до відповідальних у владі і суспільно-економічному процесі констатуючи, що  «енергетика має бути дружньою до довкілля та безпечною для людей». В особливий спосіб звернення направлене до всіх людей, яким є небайдужою доля своєї країни і всієї Землі, зробити своє енергоспоживання більш раціональним та відповідальним.

Прес-служба Львівської архиєпархії

 

Довідка:

День Творця, або День відповідальності за створіння був започаткований у 1989 році Константинопольським Патріархом Димитрієм І. Відтоді цього дня дедалі більше християн в усьому світі об’єднують свої зусилля на благо довкілля, дякують Богу за створений світ і моляться про збереження і спасіння всього створіння.

До цієї екуменічної ініціативи захисту навколишнього середовища, долучилась також Українська Греко-Католицька Церква, яка згідно з рішенням Синоду Єпископів, на початку Церковного року, в багатьох храмах проводить в честь свята різноманітні богослужіння (подячні літургії, акафісти чи молебні), освітньо-виховні та практичні заходи екологічного спрямування.