//

На півночі Синаю християнським сім'ям погрожують розправою

Незважаючи на поради служителів місцевої церкви, християнські жителі прикордонних єгипетських міст Рафах і Аль-Ариш відмовляються виїжджати після появи в районі листівок з вимогою покинути свої житла протягом 48 годин, передає al-monitor.

 

Священик Гавриїл Хабіб, службовець в церквах Діви Марії і Архангела Михаїла в Аль-Ариш, заявив, що віруючі відмовилися покинути місто, щоб уникнути насильства з боку ісламських екстремістів.

 

«Деякі віруючі заявили, що якщо вони помруть, то уподібняться до мучеників, які віддали свої життя за батьківщину і віру. Тому, незважаючи ні на що, вони залишаться жити зі своїми мусульманськими сусідами », - розповів священик.

 

7 християнських сімей заявили, що на стінах їхніх будинків і магазинів з'явилися листівки з вимогою виїхати протягом 48 годин, або їх майно буде знищено.

 

Також Гавриїл Хабіб нагадав, що «в ході перевороту в січні 2011 р. була вже знищена церква в Рафасі, яка досі не відновлена». Також він додав, що «служби в церкві не проводяться внаслідок вкрай криміногенної обстановки на Синаї».

 

За словами секретаря єпархії Північного Синаю Карлоса Віктора, поліція вважає, що за погрозами, що надійшли на адресу християн міста, немає ніякого організованого угруповання, а листівки написані місцевими мусульманами, незадоволеними фільмом, що недавно вийшов, який ганьбить іслам.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru