//

На півдні Філіппін ісламістами вбита сім'я християн

У південних районах Філіппін християни страждають від нападів повстанців, що борються за введення шаріату. Християнські громади на острові Мінданао змушені залишати свої землі, побоюючись насильства.

За словами одного з місцевих єпископів, щойно християни отримують звістку про неминучий рейд ісламістів, вони кидають свої будинки і ховаються в скелях. Під час одного з таких рейдів була по-звірячому вбита сім'я церковного старости, які не встигли евакуюватися, пише Christians in Crisis International Ministry.

Після триваючого 40 років кровопролитного конфлікту, жертвами якого стали більше 120 тис. чоловік, в жовтні уряд Філіппін і повстанці домовилися про компромісне рішення проблеми. Уряд погодився на створення на півдні автономії для домінуючого там мусульманського населення. Новоутворення дає великі права місцевій владі на розподіл своїх ресурсів і політичний устрій. Разом з тим, регіон залишається у складі Філіппін.

Деякі найбільш радикальні групи повстанців не прийняли мирну угоду. Незабаром після його підписання радикали заявили, що продовжать боротьбу за створення незалежної ісламської держави.

Філіппіни є однією з небагатьох азіатських країн, де переважає християнське населення. Мусульманська меншина - 5% населення - живе, головним чином, на півдні країни.


За матеріалами: www.sedmitza.ru