//

На місці стародавньої Лаодікеї виявлено християнський храм

На південному заході Туреччини археологи виявили храм, який належав помісній Лаодікейській Церкві або «сьомій Церкві», що згадується в новозавітній Книзі Одкровення св. Івана Богослова. Про це заявив міністр культури Туреччини Ертугрул Гюнай, що відвідав місце археологічних розкопок на території стародавнього міста Лаодікеї, повідомило агентство KIPA.

 

За даними глави археологічних розкопок Челала Сімсека, будівля церкви була виявлена за допомогою радару. На думку вчених, будівля добре збереглася.

 

Античне місто Лаодікея розташоване біля нинішнього турецького селища Ескіхісар, на відстані 6 км. на схід від області Денізлі. Воно було збудоване в III ст до Р.Х царем з династії Селевкідів Антіохом II на місці старого міста Діополіс. Назва Лаодікея дана місту на ім'я дружини царя — Лаодіки.

 

Лаодікея знаходилася на важливому торгівельному шляху, що зумовило процвітання міста. У I ст до Р.Х.. Лаодікея перейшла під контроль Риму, потім місто знаходилося під владою Візантії. На початку 11 ст. місто захопили турки.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru