//

На Мальдівах арештували християнина за зберігання Біблії і вервички

 Шіджі Коккато, католик індійського походження з Керали, провів у в'язниці на Мальдівах більше тижня за те, що у нього вдома виявили Біблію і вервичку: і те, і інше заборонено на архіпелазі.


«Дії уряду Мальдів свідчать про брак правосуддя та релігійної терпимості на островах, - заявив Саджан До Джордж, президент Всесвітньої ради Індійських християн (GCIC). - Це крайня форма релігійного переслідування. Індійський уряд має вимагати вибачень за неприпустиме поводження з громадянами Індії».


30-річний Шіджі викладав у школі Раафайну на атолі Раа впродовж останніх двох років. Не так давно, користуючись шкільним комп'ютером, він випадково записав на нього піснеспіви, присвячені Діві Марії і фотографії ікон. Викладачі-мусульмани відразу повідомили про це поліції, і вже наступного дня до Коккато додому прийшли з обшуком, виявивши у нього заборонені Біблію і вервичку.


«Випадок з Шіджі Коккато показує парадокс політичної системи Мальдів. З одного боку острівна держава позиціонує себе як центр світового туризму, найбільший туристичний напрямок і намагається привабити туристів з усього світу, а з іншого – проводить політику нетерпимості та релігійної дискримінації, заарештовуючи невинних людей», - заявив Саджан Джордж.


Релігійна свобода залишається табу на архіпелазі. Мусульмани заперечують будь-які інші форми релігійного поклоніння, окрім офіційно дозволеного державою. Також заборонено публічне використання хрестів, свічок, зображень або статуй.


2008 року немусульманам було конституційно заборонено мати громадянство Мальдівських островів. А за місяць до цього на Мальдівах було офіційно заборонено проповідувати будь-яку релігію крім ісламу.


За матеріалами: sedmitza.ru