//

На Львівщині відкриють пам’ятник братам Шептицьким

Урочисте відкриття найвеличнішого в Україні пам’ятника братам Шептицьким – Митрополиту Андрею та Блаженному Климентію – відбудеться цієї п’ятниці, 29 липня, у їх родинному селі Прилбичі Яворівського району біля новозбудованого собору Пресвятої Богородиці УГКЦ - інформує galinfo.com.ua.

 

Пам’ятник братам Шептицьким буде унікальним. Як розповів скульптор Василь Гоголь, пам’ятник зроблено у вигляді піраміди, попереду якої сидять брати Шептицькі у рясах. Пам’ятник, заввишки майже 4 метри, розміщується на площі близько 16 метрів квадратних. Він зроблений із натурального каменю вапняку і важить понад 40 тонн.

 

Відкриття та освячення пам’ятника братам Шептицьким відбудеться у символічний день – річницю Дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Відтак 29 липня о 10 годині розпочнеться Архиєрейська Служба Божа за участю Владики Ігоря Возняка та близько ста священнослужителів УГКЦ, після якої відбудеться освячення пам’ятника.

 

Очікується, що участь у відкритті першого в Україні пам’ятника Митрополиту Андрею та Блаженному Климентію Шептицьким візьме участь декілька тисяч прочан.

 

Вартість спорудження пам’ятника Митрополитові Андрею та Блаженному Климентію Шептицьким у селі Прилбичі становить близько півмільйона гривень.

Нагадаємо, що відкриття пам'ятника відбудеться в рамках прощі монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ  до с. Прилбичі з нагоди 146-их роковин з дня народження слуги Божого Митрополита Андрея і 73-річчя Послання Митрополита Про Єдність Церкви.

За матеріалами: galinfo.com.ua