//

На Львівщині перепоховали 13 воїнів дивізії «Галичина»

У Львівській області урочисто перепоховали останки 13-ох воїнів-дивізії «Галичина», які загинули у битві під Бродами 1944-го року поблизу села Червоного Золочівського району.

 

Останки полеглих у «Бродівському котлі» в липні 44-го, були віднайдені пошуковцями комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» упродовж пошукових експедицій 2011-2012 років у селі Бужок та біля сіл Кругів і Колтів Золочівського району.

 

Як розповів директор КП ЛОР «Доля» Святослав Шеремета, в одного із полеглих, в розкопі пошуковці знайшли перстень із вирізьбленим тризубом. «Перстень передадуть для експозиції Музею національно-визвольних змагань у Львові», – сказав Шеремета.

 

У декількох розкопах, на останках, пошуковці віднайшли жетони. Однак, як зазначив Святослав Шеремета, ідентифікувати особистість воїна, поки-що неможливо, оскільки німецька сторона ще не надала відповіді на запити про Українську дивізію «Галичина».

 

Церемонія перепоховання розпочалася панахидою, яку відслужили місцеві священики (о. Микола Мадрик адміністратор парохії с. Червоне та о. Пігій Олег адміністратор парохії с. Ремезівці, - прим."КО") в присутності представників Львівської обласної та Золочівської районної рад та громадських організацій області.

 

Труни з останками захоронили на Військовому меморіальному цвинтарі поблизу села Червоне.

 

 

Фото: КП ЛОР «Доля»
Джерело: zaxid.net