//

На Кубі, незважаючи на утиски, зростають церкви

Економічні реформи на Кубі знаходяться у процесі реалізації, але вони не приносять бажаного ефекту. Масові звільнення сотень тисяч державних службовців посилили злидні, люди у відчаї, повідомляє CNL-NEWS з посиланням на Charisma News. Тим часом церкви ростуть. Багато років вони були поза законом. І зараз все ще небезпечно для студентів, учителів та керівників, особливо у сільській місцевості, відкрито сповідувати християнство. Християн вважають контрреволюціонерами, а це означає, що вони не можуть влаштуватися на роботу, отримати власне житло, за ними ведеться стеження. Уряд також наклав обмеження на церкву.

 

Оскільки обстановка на Кубі змінюється політично і соціально-економічно, це дає можливість поширювати Євангеліє для місцевих людей ефективніше».

 


Нова духовна динаміка Куби включає швидке зростання домашніх церков, євангелізаційних місій та допоміжних робіт. Люди у важкі економічні часи розуміють, що вони самі не сильні змінити будь-які ситуації в житті, тому вони більш схильні до віри». У результаті на Кубі відбувається пробудження і багато хто приходить до Христа.

 

Це зростання ставить нові завдання. "Ми сподіваємося, що Бог відкриє можливості, і в підсумку ми зможемо послати близько 100 тисяч Біблій на Кубу, – розповідає Джон Дік з WorldServe. – Дуже складно мати там Біблію, бо там немає християнських книжкових магазинів".

 

Щоб отримати дозвіл ввезти 100 000 Біблій, WorldServe працює з Біблійної комісією, яка є частиною Ради Церков при уряді. Співпраця відкриває багато нових можливостей.

 

За матеріалами cnlnews.tv