//

На християн Єрусалиму «побожно» плюють

Ультраортодоксійні євреї не перестають обпльовувати християнське духовенство на вулицях Єрусалиму – скаржаться представники вірменської і православної церков.

 


Багаторічна практика публічного обпльовування і проклинання визнавців Христа деякими визнавцями юдаїзму взагалі вважається побожним актом і є щоденною реальністю в районі Старого Міста. Християни звертаються в поліцію, але винуватців практично ніколи не знаходять. Бувають також випадки, коли їх нерви не витримують і тоді христични реагують силою.

 


Нещодавно одна така справа дійшла до суду. У травні 2008 року вірменський семінарист Йоаннес Мартарсіан  був обпльований ультраортодоксійним євреєм. Майбутній священик у відповідь дав ляпаса, і з носа єврея потекла кров. Семінариста звинуватили у силовому нападі, але суддя Дов Поллок неочікувано відкликав позов, пояснюючи ситуацію таким чином: «Подання до суду людину за один ляпас особі, яка наплювала їй в обличчя, після того, як ця ж людина роками була принижувана через те, що ходила в сутані, є фундаментальним запереченням принципів справедливості і вільності». Суддя нагадав також, що плювання на когось у релігійному одязі є кримінальним злочином.

 


Плювання на християнське духовенство на вулицях Єрусалиму деяких ультраортодоксійних євреїв однозначно засудило минулого року ізраїльське посольство при Апостольській Столиці. Крім того, Бет Дін Цедек – найвищий рабинський трибунал ультраортодоксійної спільноти Хареді в Єрусалимі - також видав спеціальний лист, в якому така поведінка рішуче засуджується.

 

За матеріалами: wiara.pl