//

На християн Індонезії здійснено напад

Щонайменше 20 чоловік постраждали в результаті нападу  на вірних протестантської церкви терориста-смертника в індонезійській центральній провінції Ява, повідомляє БІ-БІ-СІ.


Нападник загинув на місці. Повідомляється ще про трьох загиблих, але, за словами представників поліції, на даний момент вони не можуть підтвердити цю інформацію.


За словами очевидців, вибух прогримів в той момент, коли вірні виходили з церкви після недільної  служби.
"Всі кричали. Спочатку я побачила вогненні спалахи, а потім біля входу в церкву мертвого чоловіка. Люди, що стояли довкола нього, були забризкані кров'ю", - розповіла журналістам жінка на ім'я Фані.
У лікарнях говорять, що надають постраждалим всю необхідну допомогу, проте стан деяких пацієнтів вкрай важкий.
Міністр безпеки Індонезії Джоко Суянто заявив, що ніщо не може виправдати "цей нелюдяний напад".
Індонезія, в якій близько 88% населення сповідують іслам, вважається найбільшою мусульманською країною в світі. В той же час офіційно це світська держава.


Радикальні угрупування ісламістів регулярно влаштовують напади на представників інших релігій, в результаті яких гинуть десятки людей.


Найпотужнішим угрупуванням вважається пов'язана з "Аль-Каїдою" "Джема Ісламія". Її звинувачують в організації серії вибухів в країні, включаючи теракти 2002 року на Балі, жертвами яких стали 202 людини.

 

За матеріалами www.blagovest-info.ru