//

На храмовий празник у селі Медова освятили фігуру Матері Божої

Чин освячення здійснив о. Василь Баглей, настоятель місцевої церкви Покрови Пресвятої Богородиці, 16 жовтня спільно з о. Іваном Шкумбатюком, головою літургійної комісії Тернопільсько-Зборівської єпархії, о. Василем Лехняком та о. Іваном Бойко. Капличку у формі гроту, всередині якої міститься скульптура Богородиці, споруджено на церковному подвір'ї. Кошти на придбання скульптури пожертвувала пані Эвгенія Магац, яка походить із села, а нині проживає в Греції.

 

«До спорудження каплиці долучилося багато людей: хто допомагав працею, хто молитвою, - зазначає парафіянка Любов Павленко. - Встановити скульптуру Богородиці було не випадковим рішенням, адже парафія присвячена саме Покрову Пресвятої Богородиці, яка є особливою покровителькою і заступницею для жителів села Медова».

 

Отець Василь Баглей, який є також адміністратором парафії села Будилів Козлівського деканату, був ініціатором спорудження каплички. «Мені було приємно співпрацювати із парафіянами, - зазначає священик. – Особливо тішить завзяття, з яким вірні бралися до прикраси місця, де вони поклоняються Богу. Хочеться, щоб і надалі не зникав з людських сердець вогонь віри та ентузіазму».

 

Празничну Святу Літургію очолив отець Іван Шкумбатюк. Підчас проповіді священик говорив про роль матері та Пресвятої Богородиці в житті кожної людини. Велика кількість вірних приступили до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії.

 

Джерело: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ