//

На катехитичному курсі в Івано-Франківську говорили про «екологію душі»

28-29 березня 2013 р. студенти-заочники Івано-Франківської Теологічної Академії на катехитичному факультеті мали можливість слухати курс «Брак екології душі – причина соціальних проблем». Даний інтенсивний курс на магістерській програмі був запропонований та проведений о. д-ном Володимиром Містерманом, працівником Бюро УГКЦ з питань екології.

 

Провідною метою цього курсу було: на засадах аналізу деяких основних проблем, які існують в суспільстві, показати, що корінь всі цих проблем в більшій, чи меншій мірі криється в браку екології людської душі. Особливість цього інтенсивного курсу також в тому, що студентам було запропоновано проаналізувати, на основі здобутих з інших дисциплін знань, актуальні проблематики, щоб таким чином побачити, які деструктивні наслідки для самої людини і її оточення має занедбання її первинного покликання – реалізуватись в житті через піклування дорученим в Адамі світом.

 

В ході живих дискусій, інтенсивного аналізу та на основі здобутків дослідників різних соціальних феноменів, викладачем було запропоновано ряд виховних пропозицій та практичних методів попередження найважливіших проблем, які «розкладають» як українське суспільство, так і людство загалом. Диякон по-особливому загострив увагу на тому, що багато існуючих проблем можна було б уникнути і попередити, якщо б батьки та старше покоління прив’язували любов до Богом створеного світу-природи з того моменту, коли діти починають контактувати з оточуючим світом; і найдієвіше це можна здійснювати тоді, коли майбутні покоління бачитимуть це шанобливе ставлення до природи у конкретних вчинках старших.

 

Працівник Екобюро наголосив, що вирішення всіх, навіть найбільш глобальних проблем у суспільстві, починається з людської душі.

 

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології