//

На форумі ООН спостерігач від Ватикану говорив про захист гомосексуалістів

Будь-яке порушення прав людини заслуговує осуду. Не можна, однак, вирізняти обраної категорії жертв і давати їй особливі привілеї, – заявив на форумі Ради Прав Людини ООН представник Ватикану. Архиєпископ Сільвано Томазі взяв участь у дебатах з доповіддю про дискримінацію з огляду на сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність. Ватиканський дипломат, проте, відмовлявся використовувати ці терміни, тому що – як він зазначив, – ці поняття є нечіткими і невизначеними в міжнародному праві. Введення на форумі ООН формулювань «сексуальна орієнтація» чи «гендер» викликає тільки плутанину. Архиєпископ Томазі говорив про осіб, які почуваються по-різному з сексуального погляду.

 

Ще у вступі ватиканський дипломат заявив, що Церква виступає проти насильства щодо гомосексуалістів. Однозначно і авторитетно Святий Престіл визначив це ще 1986 року. Однак він зазначив, що в сучасному світі, на жаль, дуже багато порушень прав людини, іноді дуже насильницьких, відповідно до раси, статі, мови, релігії, політичних переконань, соціального походження чи майнового стану. Усе це повинно бути засудженим і має бути під контролем держави. Не можна, однак, надавати переваг одній категорії жертв, – сказав представник Святого Престолу. На його думку, в міжнародному праві вже існує достатньо гарантій для захисту гомосексуалістів від порушень їхньої гідності.

 

Архиєпископ Томазі також зазначив, що форум ООН під приводом захисту прав гомосексуалістів намагається дати їм особливі привілеї. Про це свідчить доповідь верховного комісара з прав людини, яка передбачає рівні права в подружжя та одностатевих пар. Вони забувають, таким чином, що привілеї, які мають подружні пари і сім'ї, виникають з їхнього особливого внеску у розвиток суспільства. Надання тих же привілеїв іншим більш ослабить сім'ї, – заявив на форумі ООН з прав людини постійний спостерігач Святого Престолу.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie