//

На Філіппінах поминають вбитого місіонера

Сьогодні на Філіппінах стартував триденний марш, учасники якого поминають вбитого місяць тому о. Фаусто Тенторіо, котрий був членом Папського інституту закордонних місій і понад 30 років трудився серед етнічних меншин Філіппін. В рамках маршу учасники також вимагають покласти кінець порушенням прав людини на острові Мінданао.


Як повідомило Vatican Radio, ініціатива проводиться з нагоди 40-го дня після смерті місіонера. Її організатором є рух «Справедливість для отця Тенторіо», до якого входить більше 50-ти релігійних згромаджень та громадських організацій, сотні священиків, монахів, місіонерів та борців за права людини. Марш розпочався у Давао, Кідапаван та їх околицях і завершиться у м. Аракаван, де жив і працював о. Фаусто.


Нагадаємо, що католицького священика-місіонера Фаусто Тенторіо було вбито 17 жовтня на острові Мінданао, що в Філіппінах. Йому було 59 років. За час свого душпастирського служіння він відкрив 60 шкіл в сільських місцевостях, допомагав у розв’язанні конфліктів, виступав на захист прав селян. Смерть отця Тенторіо вже є третім вбивством місіонерів з Папського інституту закордонних місій на півдні Філіппін. Отець Фаусто працював на о. Мінданао, допомагаючи місцевому населенню та навчаючи його, більше 32 років. Вбивцею, як вважають, був член озброєного угрупування ісламістів, які вимагають, щоб острів був відділений від Філіппін, для того, щоб утворити там ісламську державу.