//

На честь нового кардинала запалав червоним Емпайр-Стейт-Білдінг

Впродовж цього тижня щовечора один із найвизначніших хмарочосів Нью-Йорка – Емпайр-Стейт-Білдінг – сіятиме червоними світлами на честь призначення кардиналом Архиєпископа цього міста, Тімоті Долана.


Спочатку управління хмарочосу відмовило в пропозиції здійснити таку акцію, однак після того, як американські ЗМІ висловили своє несхвалення, представники компанії «W & H Properties» змінили свою думку.


Як зазначає NY Daily News, у 2009 році хмарочос сіяв червоними вогнями з нагоди відзначення 60-ої річниці встановлення комуністичної влади в Китаї, однак керівництво не захотіло відзначити піднесення до кардинальської гідності Тімоті Долана, котрий «захопив серця усіх нью-йоркців» своїм вмінням розуміти потреби всіх груп населення і знаходити вирішення до них, обізнаністю у поточній ситуації, співчуттям до усіх релігійних груп, а також сильною власною позицією.


Як зазначив сам кардинал Долан, вручення йому червоної біретти означає «те саме, що Папа би одягнув кардинальську біретту на Емпайр-Стейт-Білдінг».


Слід зазначити також, що в 2010 році керівництво хмарочоса відмовилось засвітити світла з нагоди 100-річчя від дня народження Матері Терези. Тоді вони пояснили, що будинок є приватним і дотримується політики «не запалювати світла для релігійних представників».  Однак критики відзначили, що на честь Івана Павла ІІ та кардинала О’Коннора світла таки горіли.