//

На Буковелі освятили новий парохіяльний будинок

25 вересня до села Поляниця на Божественну Архиєрейську Літургію прибули два єпископи УГКЦ та численне священство. На пожертви вірян та доброчинців для місцевої парохії Введення у храм Пресвятої Богородиці цього дня урочисто освятили резиденцію.

 

 

Правлячий Архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколай (Сімкайло) та єпарх Івано-Франківський Володимир (Війтишин) очолили Святу Літургію. Діти і молодь місцевої громади також особливо готувалися до свята, урочисто зустрічали гостей, були присутні на Богослужінні у національних строях, а опісля подарували присутнім святковий концерт.

Владика Миколай виголосив проповідь на основі прочитаного недільного Євангелія. Архиєрей наголосив на виконанні двох головних заповідей любові: «Люби Господа Бога твого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всією думкою своєю. А друга подібна до неї: люби свого ближнього, як себе самого» (Мт. 22. 38-39). «Для торжества зла необхідна одна умова, – сказав єпископ, – щоб добрі люди сиділи склавши руки».

 

 

Нова резиденція служитиме всій парохіяльній громаді, тому і радість з цієї нагоди була спільною. Тут є просторий конференц-зал, кімнати для катехизації, для дозвілля молоді, а також тут буде мешкати місцевий священик.

Владика Миколай відзначив подячними грамотами близько півсотні доброчинців, а також вручив грамоту від Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ для Олександра Шевченка, директора ТзОВ «Скорзонера» та туристичного комплексу «Буковель»: «З нагоди 40-літнього ювілею народження і за вагоме меценатське служіння, постійне сприяння у розбудові та розвитку духовно-національного життя Карпатського регіону, пропаганду серед дітей та молоді здорового способу життя» (текст з грамоти).

 

 

Джерело: Прес-служба єпархії