//

На Близькому Сході християни знаходяться під загрозою зникнення

Не виправдалась надія на те, що "арабська весна" приведе до поліпшення становища християнських церков в країнах Близького Сходу і Північної Африки,. Більше того, переслідування християн посилилося і вперше за останні 2000 років виникла реальна загроза зникнення в цьому гігантському регіоні церков, що стояли біля витоків християнства. З таким попередженням виступив британський тижневик "Spectator".


"Ще 100 років тому християни становили 20% населення арабських країн, в даний час - близько 5%". Гоніння на них відбуваються зараз в Тунісі, Єгипті, Лівані, Сирії, в Палестинській автономії. Так, якщо збройна опозиція захопила на початку нинішньої весни в Сирії частину міста Хомс, то негайно почалися переслідування представників християн. В результаті 50 тис. з них були змушені тікати з міста. Три десятиліття тому в місті Вифлеєм християни становили близько 70% населення. Зараз їх число скоротилося до 10%, повідомляє "Spectator".

 

В результаті нинішньої ситуації найдавніші християнські церкви опинилися на межі зникнення в арабських країнах Близького Сходу і Північної Африки.

 

За матеріалами radiovaticana.org