//

На архиєпархію Філадельфії чекає важкий рік

У своєму пастирському листі до вірних нещодавно призначений Архиєпископ Філадельфійський попередив вірних, що на архиєпархію чекають «болючі» дні. Вже через три місяці після інтронізації, Архиєпископ Чарльз Чапут намалював досить шокуючу для вірних перспективу майбутнього місцевої Церкви.


Як повідомляє CWN із посиланням на американський National Catholic Register, Архиєпископ нагадав вірним, що Адвент є часом для «самооцінки у світлі Божого слова». «І кращого часу говорити відверто про проблеми у Церкві немає» – пише Владика Чапут.


«Самовдоволення є ворогом істини» - зазначає Архиєпископ і додає, що хоча самовдоволення і гордість все ще діють у Церкві Філадельфії, «події наступного року випалять їх. Процес буде болючим.»


У 2012 році на Церкву чекає реверберація скандалів сексуальних зловживань, архиєпархія завершить розслідування справ священиків, котрих підозрюють у вчинених переступах, а також почнеться кримінальне розслідування справи кількох священиків. Моральний стан парафіян буде жорстко перевірений.


Окрім того, в архиєпархії будуть розглянуті «дуже важливі фінансові і організаційні питання, які не можна відкладати». За словами Архиєпископа, ресурси архиєпархії належать усім вірним, і він, як Архиєпископ, повинен дбати про те, щоб адміністративні рішення приймались «з максимальною турботою та розважливістю», щоб захистити ці ресурси.


Стосовно католицьких шкіл Архиєпископ Чапут поінформував, що деякі школи будуть закриті, оскільки уся система буде реорганізована на більш сталій основі.


«Мої слова можуть звучати шокуюче, але я висловлюю їх з любов’ю, як батько і як брат» - пише до вірних Архиєпископ Філадельфійський.


На завершення він побажав вірним не боятися зміни, але бути впевненими, що Бог «може використати нас для віднови і поширення праці Його Церкви, і Він це зробить».