//

Мусульмансько-християнська делегація в Нігерії

Генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков Олаф Твейт і принц Газі Бін Мухаммад з Йорданії прибули в ці дні з делегацією християнських і мусульманських правителів у Нігерію, де останнім часом спостерігається зростання насильства, що загрожує відносинам двох релігійних громад, особливо на півночі країни. У повідомленні Всесвітньої Ради Церков наголошується, що спільний візит християнських і мусульманських лідерів покликаний не лише сприяти припиненню насильства, а й дати приклад міжконфесійної співпраці з метою сприяння миру та гармонії між людьми різних релігій.

 

"Дякуючи Богу, ми тут, щоб допомогти і зрозуміти нігерійців, їхні проблеми, і щоб побачити, яким чином країні можуть допомогти міжнародні та релігійні організації» - зазначив принц Газі. 23 і 24 травня делегація відвідала Кадуна і Джос на півночі Нігерії, ті райони, які сильно постраждали від насильства з боку озброєного угрупування "Боко Харам". Делегати зустрілися з представниками уряду, релігійними лідерами, сім'ями, що стали жертвами насильства, щоб отримати об'єктивну інформацію про реальну ситуацію в країні.

 

У заяві Всесвітньої Ради Церков нагадується, що ідея спільної співпраці між християнами і мусульманами у зв'язку із ситуацією насильства з'явилися вперше в 2007 році. У 2010 році група з 60 релігійних лідерів зустрілися на тему християнсько-мусульманської проблематики в Женеві, де і була укладена домовленість, щоб працювати спільно в ситуаціях конфлікту.

 

За матеріалами radiovaticana.org