//

Мусульманські теологи оголосять теракти-самогубства "антиісламськими"

У січні наступного року мусульманські теологи і релігійні лідери з усього світу зберуться в Кабулі, Афганістан, на спеціальну конференцію, в рамках якої вони засудять теракти-самогубства як "діяння, що суперечить ісламу".

 

Як відзначило у вівторок NEWSru Israel, про це в минулий понеділок написали зарубіжні ЗМІ і, зокрема, видання Christian Science Monitor.

 

Впливовий афганський муфтій Шамсур Рахман Фіротан висловив упевненість, що ця декларація, на відміну від безлічі минулих заяв, які засуджують "шахідів", змінить ситуацію на краще, наклавши на подібні теракти релігійну заборону.

 

Він вважає, що цей захід утримає бойовиків Іраку, талібів Пакистану і Афганістану і смертників з інших країн від вчинення даного акту.

 

Нагадаємо, що кілька років тому відомий мусульманський проповідник, доктор богослов'я Тахір Кадрі мав намір видати в Лондоні всесвітню фетву проти тероризму і підривників-смертників.

 

Уродженець Пакистану, що живе у Великобританії, доктор Кадрі говорив, що його 600-сторінкова праця повністю позбавила би "Аль-Каїду" ідеологічного фундаменту.

 

За матеріалами www.newsru.com