//

Мусульманка закликає Британію повернутись до християнського коріння

У релігійних питаннях британські політики найчастіше керуються правилом, сформульованим Аластером Кемпбеллом: «Ми не займаємося Богом». Всупереч цьому пішла мусульманка Саїда Варсі, член уряду Девіда Кемерона, заявляючи, що войовничий секуляризм становить небезпеку для Європи і закликала країну повернутися до християнського коріння.

 

Саїда Варсі опублікувала в «Дейлі телеграф» статтю, в якій закликає Європу «стати щирішою у своєму християнстві».


«Розвиток наших народів неможливий без християнських коренів, як європейський краєвид без церковного шпиля», - пише вона. - «Мене лякає, що наше суспільство зачіпає войовнича секуляризація, настільки ж нестерпна, як диктаторські режими».

 

Відвідуючи Ватикан на чолі делегації британських міністрів, Варсі заявила: «На нашому континенті віра занадто часто знаходиться під підозрою. У Великобританії вірних роблять ізгоями, маргіналами, нижчим сортом. На релігію дивляться поверхнево, вважаючи її хобі для диваків, іноземців та інородців».

 

Нещодавно в тому ж дусі виступив секретар Палати общин Ерік Піклз, коментуючи рішення Верховного суду, який визнав незаконною молитовну практику перед початком офіційних засідань. «Ми християнська країна», - заявив містер Піклз.

 

Під час перепису 2001 року 72% британців назвали себе християнами - правда, для багатьох, якщо не для більшості, це культурна, а не релігійна самоідентифікація.

 

За матеріалами www.regions.ru