//

Мусульманин мало не заморив свою дочку голодом, примушуючи сповідувати іслам

15-річна християнка зі Уганди довгий час перебуває в лікарні та не може ходити після того, як батько замкнув її в кімнаті на шість місяців, щоб навернулася на іслам.


Сьюзан Iтунгу з села Iсанго госпіталізували у вересні 2010 року після того, як сусіди разом з поліцією врятували дівчинку від її ж батька, який тримав доньку без їжі та води. Чоловіка заарештували, але швидко відпустили. З ним після розлучення з дружиною мешкала не тільки його дочка, а й неповнолітній син.

 

Як повідомляє compassdirect.org, у березні 2010 року Сьюзан стала християнкою – що спонукало її батька до публічних погроз, що заріже свою дочку, якщо вона знову не сповідуватиме іслам. Пастор Джозеф Балуу з Церкви Повного Євангелія в Касесе сказав про це сусідам, які виявили, що дівчинка була замкнена в кімнаті без їжі та води, і повідомили в поліцію.

 

Після звільнення дівчину одразу відвезли до лікарні. Зараз вона живе в орендованому будинку в невідомому місці. Сьюзан каже, що простила свого батька, і дякує доброзичливцям, які жертвують гроші на оренду житла, їжу та одяг для неї.

 

В лікарні дівчину доглядала одна з членів церкви, яка залишила власних чотирьох дітей зі своєю матір’ю, щоб допомагати Сьюзан, яка була повністю без піклування батьків.

 

Батько дівчини і досі не вважає себе винним і каже, що прийме її додому тільки тоді, коли вона почне сповідувати іслам.

 

Зараз Сьюзен ходить за допомогою милиць. Вона не може сидіти навпочіпки чи стояти на ногах, оскільки вона лежала на одному боці протягом дуже тривалого часу, окрім цих страждань ще й захворіла на малярію.

 

Згодом Сьюзен перевезли в лікарню Kaгангo, за 20 кілометрів від дому, оскільки вона зовсім не могла ходити. Хірурги прооперували обидва стегна, але, коли лікар спробував розім'яти ноги, то одна стегнова кістка була настільки слабка, що зламалася.

 

Хоча дівчина була змушена кинути школу, але сподівається повернутися до навчання вже  цього року.