//

Мусульмани знову напали на коптів

Минулої ночі група з 4 тисяч мусульман напала на християнську спільноту коптів в с. Соул (30 км. від Каїру). В результаті нападу пропали священик і три диякони.

 

Натовп атакував християнські будинки і підпалив церкви Св. Міни і Св. Юрія. Згідно повідомлень, причиною нападу були відносини між християнином і мусульманкою.

 

Свідки також повідомляють, що натовп не дав можливості пожежним машинам проїхати до села.

 

Отець Йоша, священик з невеликої парафії, і три диякони зникли після нападів. Їх доля невідома: дехто припускає, що вони згоріли в пожежі, а дехто вважає, що їх ще досі утримують мусульмани в одному з парафіяльних будинків.

 

Солдати, розміщені в селі Броміл, 7 км. від Соула, спочатку відмовлялися вирушати туди. Однак, коли армія все-таки відправила загін до Соула, то мусульмани відправили їх назад, сказавши, що все «в порядку». Для 12 000 місцевих християн встановили комендантську годину.

 

Цей випадок розгорівся у зв’язку із стосунками між коптським чоловіком на ім’я Ашраф Іскандер та мусульманкою. Батька мусульманки вбив його двоюрідний брат через те, що він не вбив свою дочку, котра не зберегла честь сім’ї. Після того, брат мусульманки помстився за батька, вбивши його двоюрідного брата. В результаті цього, мусульмани звинуватили у вбивстві християн.

 

За матеріалами AsiaNews