//

Мусульмани погрожують вбити всіх християн Судану

Мусульманські екстремісти надіслали як мінімум десяти християнським церквам м. Хартум письмові повідомлення з погрозами. У листах вони зазначають, що їх ціллю є християнські лідери, будівлі та установи.


«Ми хочемо, щоб наша країна була суто ісламською, тому плануємо вбити всіх невірних та зруйнувати їх храми по всьому Судану» - сказано в листі.


Місцеві християни особливо побоюються посилення переслідування, оскільки мусульманські екстремісти з Пакистану, Афганістану та Бангладешу приїжджають кожних два тижні до Судану для проходження таємних тренувань у місті Хартум перед тим, як їх відправляють по різних частинах Судану для проголошення ісламу та руйнування християнських храмів.


Вороже ставлення до християн у цій країні посилилось після того, як президент Омар аль-Башір оголосив, що республіка буде базуватись на ісламському шаріаті та культурі. Генеральний секретар Ради Церков Судану зазначив, що декотрі представники уряду без жодних підстав та документів наказали християнським провідникам закрити храми.


За матеріалами compassdirect.org