//

Мусульмани активно витісняють християн з острову Занзібар

На напівавтономному острові Танзанії Занзібарі християни живуть під постійним тиском з боку ісламської спільноти, борючись за існування. У острівних школах всі предмети викладають лише з точки зору ісламських досліджень, розмови про християнство категорично заборонені, також як і називання Ісуса Богом.


«Інколи нас примушують міняти християнські імена на мусульманські, щоб отримати шанс знайти хоч яку-небудь роботу», — розповідає Аполіналі Мапендо Мусакі, католицький священик.


«У церкві не проводять водопровід. Тут у Вет, ми покладаємося лише на дощову воду», — говорить пастор Англіканської церкви Стефан Камвендо.


Члени церков не можуть користуватися послугами інтернет-кафе, оскільки всі матеріали, проглянуті і роздруковані, зберігаються співробітниками як доказ приналежності до християнства, і передаються ісламським шейхам для викриття і попередження діяльності християнських спільнот.


За заявою церковних лідерів, безліч християн насильно навертають в іслам.


Багато молодих людей, що залишили іслам, вимушені покинути острів і переїхати на континент до Танзанії через регулярні переслідування з боку сімей і тиску мусульманської спільноти.


Окрім Католицької і Англіканської Церков на Занзібарі також діє місія секти Адвентистів сьомого дня і Євангельське товариство Бога.

 

Джерело: www.sedmitza.ru